lang="nl-NL"
Adviesraad Sociaal Domein

Nieuws

Bas Kerckhoffs, ons nieuw ASD-lid

Mijn naam is Bas Kerckhoffs en ik woon in Broekhem-Noord. Sinds kort ben ik benoemd tot lid van de adviesraad sociaal domein in Valkenburg aan de Geul.

Mijn studie Economie heb ik in 2020 afgerond aan de KU Leuven. Momenteel ben ik werkzaam bij het CBS in Heerlen als statistisch onderzoeker. Hier werk ik bij het team dat de cijfers van internationale handel in goederen publiceert. Belangrijk aan mijn werk én privéactiviteiten vind ik dat het een maatschappelijk relevante bijdrage levert. 

Discussies worden in een steeds verhittere sfeer gevoerd en de tegenstellingen in de maatschappij worden groter en groter. In mijn werk vind ik het belangrijk om goede cijfers te leveren die bijdragen tot een feitelijke basis. Alleen op basis van feiten kunnen we een goede discussie voeren en verder komen. Ook een goede communicatie vanuit de (gemeentelijke) overheid is hierbij van groot belang. Op die manier wordt iedereen betrokken bij wat er speelt in de maatschappij. Zonder communicatie geen draagvlak en zonder discussie geen vooruitgang. 

De burger en gemeente dichter bij elkaar brengen zie ik als een van mijn belangrijkste opdrachten binnen de ASD. Ik ben blij dat ik me bij de ASD heb mogen aansluiten en hoop hier een bijdrage voor alle burgers in Valkenburg te kunnen leveren. In mijn vrije tijd loop ik graag door ‘het Valkenburgse’ en de prachtige natuur die het rijk is! Spreek mij gerust aan!